Zoki Fist

Op zondagmiddag na de eerste zittingsavond, vindt bij Carnavalsvereniging de Muggezifters het jaarlijkse Zoki-fist plaats (ZorgenKind). Dit is een oergezellig carnavalsbal voor mensen met een beperking. Van oorsprong is deze tot stand gekomen voor mensen die lid zijn van het VOGG, verneiging ouders geestelijke gehandicapten. Echter steeds minder mensen zijn aangesloten bij de VOGG, en omdat we iedereen een gezellige dag willen bieden is besloten deze regel op te heffen. Wel geldend is dat deze middag speciaal in het teken stat voor mensen met een beperking. Voor elke bezoeker is er een moment van persoonlijke aandacht door de Prins: Iedereen wordt bij hem geroepen voor een hand, een hanger en een klein cadeautje. Natuurlijk wordt er met z’n allen ook flink gefeest en gedanst! 

Zokifist

Tijdens deze middag wordt ook “D’n Andre” uitgereikt. D’n Andre, een onderscheiding ter nagedachtenis aan een van onzer leden, Andre v.d. Steen, die helaas op jonge leeftijd is overleden. Hij was altijd de grote animator van de memorabele middag voor zorgenkind. Opdat we Andre nooit zullen vergeten is een onderscheiding in het leven geroepen voor mensen die zich onderscheiden. Vooral op het gebied van zorg voor onze geestelijk minder bedeelde evenmens.

Zoki Fist 2023

Dit jaar werd de uitverkorene tijdens het ZoKi feest enorm verrast. Hij had helemaal niets in de gaten en schrok toen zijn naam genoemd werd. Hij werd overrompeld echter was er dolgelukkig mee. Dit jaar ging d’n André naar Ruud Kneefel. Dit omwille van zijn jarenlange inzet tijdens het Zoki feest. Hij zorgde volop voor de ambiance en zong er rustig op los met de deelnemers.

Geen evenementen