Zoki Fist

Op zondagmiddag na de eerste zittingsavond, vindt bij Carnavalsvereniging de Muggezifters het jaarlijkse Zoki-fist plaats (ZorgenKind). Dit is een oergezellig carnavalsbal voor mensen met een beperking. Van oorsprong is deze tot stand gekomen voor mensen die lid zijn van het VOGG, verneiging ouders geestelijke gehandicapten. Echter steeds minder mensen zijn aangesloten bij de VOGG, en omdat we iedereen een gezellige dag willen bieden is besloten deze regel op te heffen. Wel geldend is dat deze middag speciaal in het teken stat voor mensen met een beperking. Voor elke bezoeker is er een moment van persoonlijke aandacht door de Prins: Iedereen wordt bij hem geroepen voor een hand, een hanger en een klein cadeautje. Natuurlijk wordt er met z’n allen ook flink gefeest en gedanst! 

Zokifist

Tijdens deze middag wordt ook “D’n Andre” uitgereikt. D’n Andre, een onderscheiding ter nagedachtenis aan een van onzer leden, Andre v.d. Steen, die helaas op jonge leeftijd is overleden. Hij was altijd de grote animator van de memorabele middag voor zorgenkind. Opdat we Andre nooit zullen vergeten is een onderscheiding in het leven geroepen voor mensen die zich onderscheiden. Vooral op het gebied van zorg voor onze geestelijk minder bedeelde evenmens.

Zoki Fist 2024

Omdat er eerder vanwege Corona geen D’n André kon worden uitgereikt, hadden we er dit jaar twee uit te reiken. Deze bijzondere onderscheidingen gingen naar Jeroen Daniëls en Gerard de Wit. Beiden zijn 11 jaar lid en nauw betrokken bij het ZoKi-feest. Jeroen doet daarnaast vrijwilligerswerk bij de Hoeksteen en Gerard rijdt de deelnemers door de Kempen in zijn truck tijdens de Truckrun. In 2023 hopen wij het ZoKi-feest gewoon weer rondom carnaval te kunnen vieren en gaan we er weer een prachtig feest van maken.

januari

ZokifistEventZoki Fist28jan14:0017:0014:00 – 17:00